ACP

Wat is ACP?

 ACP is een alternatieve behandeling voor patiënten bij wie eerdere standaardbehandelingen weinig of geen effect hadden inzake pijnbestrijding en/of verminderen van de ontsteking.
Het bloed van de patiënt wordt gecentrifugeerd tot we gebruiksklaar plasma verkrijgen dat rijk is aan bloedplaatjes, die op hun beurt groeifactoren produceren. Dit plasma wordt opnieuw geïnjecteerd op de probleemplaatsen zoals gewrichten , pezen en ligamenten.

 

 

ACP betekent Autoloog Geconditioneerd Plasma.

Het geneesmiddel, ACP, wordt geproduceerd door het afnemen, behandelen en opnieuw injecteren van het bloed van een patiënt. Er zijn absoluut geen additieven. Door het proces van het afnemen van het bloed en behandelen, wordt het bloed verbeterd. Het plasma ( is hetgene wat overblijft na centrifugatie ) is het geneesmiddel.

 

 

 

Hoe werkt ACP?

Bloedplaatjes zijn de cellulaire componenten van bloed.
Ze spelen een belangrijke rol in het proces van bloedstolling en geven een aantal groeifactoren vrij die verantwoordelijk zijn voor het regeneratieproces (herstelling).
Bij beschadigd weefsel reageert ons lichaam met het vrijgeven van groeifactoren via die bloedplaatjes. Hun rol is om stamcellen te stimuleren om te migreren naar de plaats in het lichaam waar de schade zich bevindt en ter plaatse de schade te herstellen.
Dankzij ACP kunnen we, door de concentratie van de bloedplaatjes en daarmee ook de groeifactoren te verhogen, dit regeneratieproces gaan versnellen en bevorderen.

  

Wanneer wordt ACP gebruikt?

 

ACP  kan gebruikt worden voor het behandelen van verschillende aandoeningen zoals:

   

  • chronische en acute osteoarthritis.
  • gewrichtsproblemen.
  • gecompliceerde fracturen. 
  • behandeling na operaties van gewrichten.
  • schade aan pezen en ligamenten.
  • schade aan zachte weefsels.

 

Mogelijke bijwerkingen

 

Bij ACP zien we geen bijwerkingen in tegenstelling tot andere behandelingen.
Gezien het bloed dat wordt geïnjecteerd afkomstig is van de patiënt zelf is er geen kans op allergische reacties of afstoting.
Daarom is ACP een eenvoudige en veilige methode.